⚡️Британският премиер Борис Джонсън пристигна в Киев, съобщи зам.-шефът на президентския

...
⚡️Британският премиер Борис Джонсън пристигна в Киев, съобщи зам.-шефът на президентския
Коментари Харесай

Хроника на една война - 9.4.2022 г.

⚡️Британският министър председател Борис Джонсън дойде в Киев, съобщи  зам.-шефът на президентския офис в Киев Андрей Сибига . Визитата не бе оповестена авансово. Преди Джонсън в Киев бе австрийския канцлер Карл Нехамер.

СНИМКА ⚡️Паметникът на Пушкин беше демонтиран в Тернопол.   Кметът на града Сергей Надал : " Всичко съветско би трябвало да бъде демонтирано. Включително и монумент на съветския публицист. "

⚡️ Председателят на Държавната Дума Володин : „ Вашингтон, зачерквайки всички правила на демокрацията, прави всичко, тъй че на платформите, в това число YouTube, да участва единствено неговата позиция и никаква друга. Съединени американски щати желаят да имат монопол върху информация. Не можем да допуснем това. "

⚡️ Зеленски : Индия и Китай могат да се причислят към листата с гаранти за сигурността на Украйна.

⚡️ Правителството на Съединени американски щати следи с възходяща угриженост предизборната акция във Франция, опасявайки се от възможното идване на власт на Марин Лен Пен, предаде  Politico .

⚡️ Един от водачите на страните от Европейски Съюз изиска доказателство, че клането в Буча не е инсценирано от Украйна - президентът Зеленски в изявление за  Bild Прессекретарят на Виктор Орбан  каза, че той осъжда убийствата в Буча.

⚡️Свързани с Русия активи на стойност към 7,3 милиарда $ замразиха на Каймановите острови -  Cayman Compass .

⚡️Броят на съветските милиардери, които желаят да купят парцел в Дубай, набъбна внезапно на фона на новите антируски наказания -  Forbes .

⚡️ S&P Global Ratings  понижи рейтинга на Русия в задгранична валута от CC/C на SD/SD (селективен дефолт). Рейтингът в локалната валута остава CC/C с отрицателна вероятност.

⚡️Бил Клинтън към момента счита за вярно решението, което е взел преди време за разширение на НАТО, макар възраженията на Руската федерация и рекомендациите на редица специалисти. Бившият президент на Съединени американски щати сподели това в изявление за списание  The Atlantic , като също по този начин направи изказване, че имал подготвеност даже да одобри Русия в Северноатлантическия алианс

⚡️ Министерството на защитата на Обединеното кралство  съобщава, че в Украйна ще бъдат доставени още 800 противотанкови системи NLAW

⚡️Първата дама на Украйна Елена Зеленская даде изявление за  Vogue : „ Помолихме да затворим небето над Украйна, само че НАТО счита, че това ще бъде директен спор с Русия. Така че, мога ли в този момент да кажа, че единствено Русия е отговорна за по-нататъшните смъртни случаи? Реторичен въпрос. Надявам се, че в този момент освен ние видяхме какво носи Русия " И тя не се обръща единствено към нас, разбирате! Това е нейното обръщение към света! Такъв може да бъде казусът с всяка страна, която тя не харесва. Липсата на пряк отговор предизвиква агресора да нападна, тъй като знае, че Западът не затваря небето и това ги подтиква да вървят напред ".

⚡️„ Руската страна, безплатно и без никакви условия, трансферира избавителния транспортен съд „ Сапфир “ на Украйна в зоната за прекачване (RR-2), авансово контрактувана с Международната морска избавителна работа “, каза  генерал-полковник Мизинцев . Руснаците завзеха кораба край о. Змийски при започване на войната.

⚡️ Централната банка на Руската федерация  възобновява опцията банките да продават пари в брой от 18 април. От 11 април Централната банка анулира комисионната от 12% за покупка на задгранична валута.„ Гражданите, които са разкрили сметки или депозити в задгранична валута преди 9 март 2022 година и които към момента не са достигнали открития предел за приемане на парична валута от сметките си /10 хиляди щатски $ или тяхната равноценност в евро/, от 11 април 2022 година, ще могат да теглят не единствено долари, само че и евро в брой.

⚡️ BBC  съобщава, че съветските войски в Украйна ще бъдат водени от военачалник с богат опит във войната в Сирия - Русия е реорганизирала командването на войските си в Украйна и в този момент те се ръководят от военачалник Александър Дворников. Той е виновен за подобряването на координацията.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР